Landgoed Duin & Kruidberg

- daar waar de ontdekkingsreis begint -

Het conferentiecentrum van Landgoed Duin & Kruidberg - waar aan het restaurant 'De Vrienden van Jacob' in 2005 een Michelinster werd toegekend - heeft alles waar deze tijd om vraagt. Er zijn vijf moderne vergaderzalen en vier subzalen. Daarnaast beschikt het landhuis over vijf authentieke, inspirerende stijlkamers waarin u een workshop, vergadering of training kunt houden. Maar het meest unieke aan dit landgoed is haar geschiedenis, die nog steeds zo duidelijk aanwezig is.

't Princenbosch

Landgoed Duin & Kruidberg kent een bijzondere historie waarin zelfs het Koninklijk Huis een rol heeft gespeeld. Want in 1682 kocht stadhouder-koning Willem III het Landgoed Kruidberg, dat al snel de bijnaam 't Princenbosch kreeg. De prins gebruikte dit luxe buiten als jachtverblijf. Daarmee was het een kleinere versie van zijn Paleis Het Loo in Apeldoorn. In 1895 werd Landgoed Duin & Kruidberg aangekocht door Jacob Theodoor Cremer, president van de Nederlandsche Handel Maatschappij. Hij liet op het landgoed het grootste woonhuis van Nederland bouwen onder leiding van architect J.J. van Nieukerken. De prachtige tuin en vijver, aangelegd in Engelse landschapsstijl, is in de tijd van Cremer ontworpen door tuinarchitect L.A. Springer. Op deze voorname plek kreeg Duin & Kruidberg in 1993 de functie van conferentie -en trainingscentrum voor de ABN Amro Bank. Drie jaar later werd het landgoed uitgebreid met een conferentiecentrum met vijf vergaderzalen, vier subzalen en een Business Center. Tevens werd later een luxe hotelvleugel gebouwd om ook hotelgasten te kunnen ontvangen.
 

Koninklijk geheim eindelijk open voor publiek
 

Na ruim een eeuw in privé-bezit geweest te zijn, opende Landgoed Duin & Kruidberg begin 2002 officieel haar poorten voor het grote publiek. Vanaf dat moment konden zowel zakelijke relaties als particuliere gasten worden ontvangen. Een lang bewaard gebleven ‘koninklijk’ geheim werd eindelijk opengesteld voor het publiek!